Tuesday, November 3, 2009

MHP ve CHP-nin seçkilerde ses qazanmaq imkanlari çoxdur

3 November, 2009, 22:31

Razi Nurullayev: “Türkiyenin iki keçmiş prezidentinin partiyasininsa ictimai reye tesir edecek gücde olacağini gözlemirem”

DSC01359 Son aylarda baş verenler Türkiyede hakim partiyanin nüfuzuna ciddi zerbe vurub. İster partiya, isterse de onun rehber şexslerinin reytinqi keskin azalib. Bu erefede Demokrat ve Ana Veten Partiyalari birleşib. Maraqlidir ki, birleşme qurultayi Azerbaycan ve Türkiye bayraqlari altinda keçirilib. Qeyd edek ki, bu partiyalari Türkiyenin iki keçmiş prezidenti Turqut Özal ve Süleyman Demirel yaradib. Ölkeye rehberlik etmiş bu iki şexsin partiyalarinin birleşmesi yaxin gelecekde Türkiyeye ne ved edir?

Meseleye münasibet bildiren politoloq Razi Nurullayevin fikrince, partiyalarin birleşmesi ölkede ab-havani deyişdire biler. Ancaq onlarin ictimai reye tesiri o qeder de böyük olmayacaq: “AKP-nin nüfuzu get-gede düşür. Eyni zamanda bu gün Türkiyenin çox böyük iqtisadi ve siyasi problemleri var. Ölkenin gündeminde Avropa Birliyine üzv olmaq, Qafqazda liderliyi ele keçirmek, Ermenistanla serhedin açilmasi meselesi var. Bütün bunlar Türkiyenin üzerine çox böyük yük qoyub. Son vaxtlar da hem xarici siyaset, hem de dostlarla emekdaşliqda müeyyen sehvlere yol verilir. Başqa partiyalar da fürsetden istifade ederek öz sözlerini demeye çalişirlar. İki keçmiş prezidentin partiyasinin birleşmesi Türkiyede müeyyen siyasi ab-havani deyişdire biler. Ancaq onlarin ictimai reye tesir edecek gücde ola bileceyini gözlemirem. Bu partiyalarin yeniden hakimiyyete qayitmasi bir qeder problemli görsenir”.

Politoloqun fikrince, hazirda MHP ve CHP-nin nüfuzu ve seçkilerde ses qazanmaq imkanlari daha çoxdur: “MHP ve CHP-nin prezident seçkisinde daha çox ses qazanmasi gündemde ola biler. Amma bütün bunlara baxmayaraq hesab edirem ki, Türkiye artiq üzümüze gelen aylarda indiki qeder aktiv siyaset yürüde bilmeyecek. Bu da hem ölke içinde, hem de xaricde indiki hakimiyyetin nüfuzdan düşmesi ile bağlidir”.

Fizze

http://azadliq.az/?p=35928


share this: facebook

1 comment:

Nigar said...

Türkiyenin çox böyük iqtisadi ve siyasi problemleri var deməklə nəyi nəzərdə tutursunuz?Bəlkə tərsinə?
Türkiyə hazırda gözəl durumdadır.