Tuesday, November 3, 2009

Rusiyanin Azerbaycani işğal etmesi gündemde deyil

1 November, 2009

“Belke de Gürcüstan hadiselerinden evvel ve hemin erefede bu mesele müzakire oluna bilerdi”

Razi Nurullayev: “Azerbaycan hökumeti ABŞ ve Avropa dövletlerinden üz döndererek Rusiyaya teref addimlamaq siyasetini yeritmekdedir”

Rusiyanin azerbaycanla serhedde 350 minlik qoşun hisseleri yerleşdirmesi ölkede birmenali qebul edilmir. Bezi ekspertler Rusiyanin heç vaxt Azerbaycani işğal etmek niyyetinden el çekmediyini ve serhedde qoşunlarin toplanmasinin ölke üçün tehlükeli olduğunu deyir. Bele ki, Rusiyanin Şimali Qafqazda kifayet qeder herbi qüvvesinin olmasina baxmayaraq, elave olaraq 350 min herbçinin serhede getirilmesi ilk növbede Azerbaycani hedelemek meqsedi daşiyir. Bes diger politoloqlar nece, bu fikirleri bölüşürlermi?DSC01321

Politoloq Razi Nurullayevin fikrince, hazirda Rusiyadan Azerbaycana heç bir tehlüke gözlenilmir. Buna sebeb kimi ise o Azerbaycanin şimal qonşusu ile fikir ayiriliğinin olmamasini gösterir: “Deyilenlere tamamile zidd fikirler seslendirmek isteyirem. Hazirda Rusiya terefden Azerbaycanin işğali gözlenilmir. Ümumiyyetle, bele bir mesele gündemde yoxdur. Bu heç de Rusiyanin Gürcüstani işğal etdiyi qeder asan mesele deyil. Belke de Gürcüstan hadiselerinden evvel ve hemin erefede bu mesele müzakire oluna bilerdi. Amma Gürcüstanda baş verenler bele bir meseleni gündemden çixarib. Çünki hem Avropa dövletleri, hem de ABŞ bu mesele ile bağli müeyyen çözümler tapiblar. Ümumiyyetle, Azerbaycanla Rusiya arasinda hele ki, bele bir ciddi fikir ayiriliği, münaqişe doğuracaq meseleler, bir-birini başa düşmemek, düşmek münasibeti yoxdur. Bu baximdan Rusiyanin Azerbaycana tehlüke töretmesi ve onu işğal altina almasi meselesi gündemde ola bilmez”. Politoloqun sözlerine göre, Azerbaycan hökumeti Rusiyanin bütün maraqlarini temin edir, şimal qonşusuna dostluq münasibeti besleyir. Hetta ABŞ ve Avropa dövletlerinden üz döndererek Rusiyaya teref addimlamaq siyasetini yeritmekdedir. Bu sebebden de Rusiyanin Azerbaycan serhedlerine 350 minlik qoşun yiğmasi ve ölkeni işğal etmeye hazirlaşmasi ile bağli beyanatlar bir qeder mentiqe siğmayan meselelerdi. Çünki bu günki real veziyyet bu haqda narahatliğin olmamasindan xeber verir.

Fizze

http://azadliq.az/?p=35481#bookmarks


share this: facebook

No comments: