Wednesday, October 28, 2009

Razi Nurullayev Avropa Şurasinin forumuna qatilacaq

20 October, 2009, 23:35

DSC01359

AXCP sedrinin beynelxalq meseleler üzre müavini Razi Nurullayev 21-23 oktyabrda Ukraynanin paytaxti Kiev şeherinde Avropa Şurasinin teşkil etdiyi “Demokratiyanin Geleceyi Forumu”na qatilacaq. Forum “Seçki Sistemleri: 21-ci Esrde Demokratiyanin Möhkemlendirilmesi” adi altinda keçirilecek.
Tedbirin birinci günü Forumun işinde Avropa Şurasinin sedri Torborn Caqland (Thorbc”rn CAGLAND) ve Ukrayna prezidenti Viktor Yuşşenko iştirak edecekler. Bundan başqa, Forumun işinde ekser Avropa dövletlerinin yüksek çinli nazirleri, dövlet xadimleri ve ekspertler iştirak edecek.

Razi Nurullayevden aldiğimiz melumata göre, Forum Avropa miqyasinda insanlarin sesverme faizinin get-gede daha aşaği düşmesi ve bunun qarşisini almaq üçün vetendaşlar ve hökumet arasinda qarşiliqli inam ve etibarin yaradilmasi, vetendaşlarin qerarvermede birbaşa iştirakinin temin edilmesi, yeni texnologiyalarin demokratik seçkilerin keçirilmesinde tetbiqi meseleleri, metbuatin azad seçkilerin keçirilmesinde danilmaz rolu ve beynelxalq standartlarin, xüsusen de, Avropa Şurasinin seçki standartlarinin demokratik seçkiler keçirilmesinde tetbiqi meselelerini müzakire edilecek.
AXCP sedrinin müavini Forum çerçivesinde bir sira vacib görüşler keçirecek ve Azerbaycanda baş veren ictimai-siyasi veziyyeti ve Belediyye seçkileri ile bağli demokratik qüvvelerin qarşilaşdiqlari problemleri müzakireye çixaracaq.

http://azadliq.az/?p=33502


share this: facebook

No comments: